HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Elköltöztünk! http://urester.blogspot.com

Életre keltjük a kihasználatlan tereket, utánpótlást képzünk, önszerveződő alkotókört hozunk létre, találkozási pontot teremtünk.

Friss topikok

  • karnazsin: János! Tök jó, hogy ilyen hosszú és tartalmas kritikát írtál! De nekem sokszor az az érzésem, hogy... (2008.11.08. 06:36) Írás egy látogatótól

Linkblog

Miről is van szó?

2008.10.29. 12:00 :: Buzzy

 

„Vehetek akármilyen üres teret, és azt mondhatom rá: csupasz színpad. Valaki keresztülmegy ezen az üres téren, valaki más pedig figyeli; mindössze ennyi kell ahhoz, hogy színház keletkezzék.” 
                                                                                                                                (Peter Brook: Üres tér)
 
Üres Tér Társulat
 
 
Társulatunk pécsi alkotó fiatalok csoportja 2004. óta.. Nevünket az angol nagy múltú színházi rendező, Peter Brook alapműve után választottuk. Egy használaton kívüli laktanyában van a műhelyünk, amit sajátkezüleg alakítottunk ki.
Célunk új színházi eszközök és formák kipróbálása, a tér életre keltése a színészi jelenléttel és a közös munkából születő rituális varázzsal.
  
Előadásaink:
 
2004/2005: Tasnádi István – Phaidra
2005/2006: Tasnádi István – Közellenség
2006/2007: Üzenetek a palackban (saját kreáció)
2006/2007: Tamási Áron - Énekes madár
2007 március: Performanszok a Víz Világnapjára
2007/2008: Egressy Zoltán: Baleset
 
 
Bázisprogram:
 
Ebben az évben felrúgjuk a megszokott formákat. Az egy vezető köré épített, előadás központú munka helyett, inkább egy vándor - munkaformát választunk. Nem állandó előadásra készülünk egész évben, hanem elhagyott épülteteket járva, performanszokat, installációkat, land artokat, hozunk létre site specific alapon. És sok új emberrel, tevékeny alkotóval szeretnénk megismerkedni, együtt dolgozni!!!
 
Célok:
1. használjuk a „használhatatlant” (helyszínek, eszközök):
Van: egy üresen álló tér, alkotni vágyó alkotók, akiknek nincs hozzá helyük, ötletek, fantázia, energia
Szeretnénk pár hetes műhelymunkákat létrehozni a pécsi és Pécs környéki üresen álló épületekben. Azt akarjuk megmutatni, hogyan lehet életre kelteni ezeket a tereket, új értelmezések adni nekik, és hogy színház bárhol létrejöhet, nem kell hozzá a megszokott kőszínházi környezet.
A munkafolyamat alatt pedig az alkotók fantáziáját, ötleteit megmozgatják, táplálják ezek a helyek. Olyan tevékeny embereknek kapnak majd itt lehetőséget, akik nem tudják hol megvalósítani elképzeléseiket.
Az itt megszületett produkciók helyszínről helyszínre változhatnak, alakulnak.
 
2. eltöröljük a határokat (művészeti ágak):
Szeretnénk kifürkészni, hogyan lehet együtt dolgozni más művészeti ágakkal, hogyan lehet összművészeti produkciót létrehozni, ahol az alkotótáborok végére nem különálló produkciók jönnek létre, hanem a különböző művészeti ágak szervesen működnek együtt, kiegészítik egymás alkotásait.
 
3. megfogjuk az embereket (interakció):
az „előadásokban” a néző és az alkotó közti interakcióra törekszünk. Fontosnak tartjuk az emberi jelenlétet, mindig keressük az új kifejezőeszközöket. Hogyan lehet egymás produkcióját erősíteni, kiegészíteni?
 
4. találkozunk a többiekkel (találkozási pont):
végre dolgozhat is együtt a pécsi underground kult élet, itt a platform hozzá!!!
Személyes tapasztalat alapján mondom, hogy sokat beszéltünk már itt Pécsen (kultúrával foglalkozó fiatalok) az együttműködésről (önszervezetten, vagy hivatalos formában), de én úgy érzem mindig megrekedt egy szinten, a cselekvésig pedig sose jutott el. Most megpróbálunk teremteni egy lehetőséget, egy olyan önszerveződő kört hozunk létre, ahol a közös pontot nem egy hely jelenti, hanem a közös munka, cselekvés. Itt találkozhatnak, ismerkedhetnek az alkotók, alkotóműhelyek. És nemcsak a pécsi körökből lesznek itt emberek később.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bazisprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr52738333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása